DIENSTEN

ANESTHESIE
Net als in de humane geneeskunde is de veterinaire anesthesie sterk geevolueerd. Wij gebruiken intraveneuze zeer kortwerkende en veilige producten in combinatie met gasanesthesie. Onze patienten worden uitgebreid gemonitord waardoor we kleine afwijkingen snel kunnen opsporen. Pijnbestrijding is een heel belangrijk onderdeel van anesthesie om het uw dier zo comfortabel mogelijk te maken, dit bereiken we dmv epidurale, lokale of intraveneuze toediening.

CARDIOLOGIE
Net zoals wij kunnen onze dieren ook hartlijder zijn of worden. Dit kan aangeboren of verworven zijn, vaak is het rasgebonden. Hartaandoeningen komen vaak aan het licht bij het jaarlijkse gezondheidsonderzoek van uw huisdier. Om dit verder te onderzoeken bestaan verschillende diagnosemiddelen zoals een EKG voor ritmestoornissen, een echocardiografie voor spier- en klepletsels en uiteraard de röntgenfoto’s die de longen en borstkast mee in beeld brengen. Momenteel beschikken we over meerdere goede geneesmiddelen om onze hartlijdende dieren te behandelen en een kwalitatief leven te bieden.

CHIRURGIE
Wij voeren standaardprocedures uit zoals castraties en het verwijderen van huidgezwellen alsook meer specifieke en spoedprocedures aan de weke delen zoals het verwijderen van blaasstenen, maagtorsies, verwijderen van abdominale tumoren, penisamputaties, etc. We beschikken hiervoor over een zeer goed uitgerust operatiekwartier met geroutineerde chirurgen.

ECHOGRAFIE
Wij gebruiken dit toestel zoals bij de mens om oa dracht te bevestigen en op een zeer snelle en pijnloze manier zeer verscheiden problemen op te sporen. Zo kunnen we alle organen in de buik in beeld brengen evenals het hart en de omringende structuren. De patienten liggen in een comfortabel kussen en verdragen het onderzoek meestal zonder enige sedatie.

EUTHANASIE
Als eigenaar van een dier zorg je er zijn hele leven voor. Wanneer echter alle mogelijkheden tot herstel zijn uitgeput rest er uit respect voor het comfort en de levenskwaliteit van je geliefde dier soms enkel nog het laatste spuitje. Het is onze job om te voorkomen dat uw dier onnodig lijdt en we zullen hier steeds klaar advies geven met een zachte begeleiding in deze moeilijke momenten.

DERMATOLOGIE
Quasi alle dieren hebben vroeg of laat wel eens last van een probleem aan de huid. Dit varieert van parasieten, ontstekingen, allergieën tot eventueel tumorale processen. Heel veel aandoeningen kunnen we meteen onder de microscoop beoordelen waardoor u snel kan starten met de juiste behandeling.

ENDOSCOPIE
Dit is een variant van de kijkoperatie waar een flexibele of rigiede camera wordt ingebracht in een bestaande opening. Hiermee kunnen we mooie uitvergrote beelden maken uit de neus, oor, maag, darm, blaas en luchtwegen. De dieren gaan hiervoor onder een snelle verdoving en kunnen na de ingreep terug wakker mee naar huis.

FYSIOTHERAPIE
Om patiënten die herstellen van een orthopedische of neurologische chirurgie beter te begeleiden in hun hersel maken we sinds kort gebruik van hydrotherapie. Ook voor sporthonden of honden met obesitas is deze onderwaterloopband een handig hulpmiddel.

INWENDIGE ZIEKTEN
Deze verzamelterm wordt gebruikt voor alle aandoeningen aan de inwendige organen. Door de hiervoor besproken diagnosemiddelen (echo-radiografie-endoscopie-labo-microscopie) kunnen we een beeld vormen van anders onbereikbare inwendige problemen.

LABO
In onze praktijk beschikken wij over een uitgebreid labo waardoor we u de service kunnen bieden om binnen het half uur de resultaten van een volledig bloed- en urineonderzoek te verkrijgen. Bij de mens kan dat al gauw enkele dagen duren.

LAPARASCOPIE
Laparascopie is een ander woord voor kijkoperatie in de buik. Door de kleine snedes is het herstel beduidend sneller en minder pijnlijk. Deze prachtige techniek is overgewaaid uit de humane geneeskunde en wordt bij ons al jaren ingezet voor sterilisaties, gastropexie ( vastzetten maag ter preventie van maagkanteling), cryptorchidie (teelbal die in de buik blijft zitten), bioptnames etc.

LASERTHERAPIE

Onze praktijk beschikt over een modern lasertoestel. De herstellende werking van lasertherapie kan een belangrijke aanvulling zijn voor de revalidatie van uw dier. Het is bruikbaar voor zowel  uitwendige processen zoals slecht helende huidwondes als inwendige problemen na trauma aan gewrichten, pezen of spieren. Het werkt snel pijnstillend, ontzwellend en activeert het weefselherstel.

RADIOLOGIE
Deze techniek blijft heel handig om afwijkingen aan de botten op te sporen. Ook voor het opsporen van een voorwerp in de darmen, blaasstenen of afwijkingen aan hart of longen is deze techniek onmisbaar. Vaak is hier wel een lichte sedatie nodig voor een perfect scherpe foto.

TANDHEELKUNDE
Tandproblemen zien we zeer frequent, worden vaak onderschat en kunnen zeer ernstige gevolgen hebben. Wij beschikken over een volledig uitgeruste tanden-unit  voor tandplak te verwijderen, tanden te trekken of te ontzenuwen.

VACCINATIE
Met de uitzondering van strikt in huis gehouden katten is een jaarlijkse vaccinatie onontbeerlijk voor de gezondheid van uw hond en/of kat. Onze vaccinatieschema’s zijn aangepast aan de algemene adviezen waardoor er elk jaar een andere combinatie gegeven wordt, dit op basis van uw situatie en de algemene richtlijnen. Wij titeren de aanwezige antistoffen indien gewenst.

Uw konijn wordt best halfjaarlijks  gevaccineerd. Hier wordt er steeds een volledige gezondheidscheck gedaan om vroegtijdig problemen op te sporen. De knaagdieren moeten niet gevaccineerd worden, dit maakt een halfjaarlijkse checkup niet overbodig. Fretjes worden dan weer best jaarlijks gevaccineerd.

ORTHOPEDIE

Wij hebben jarenlange ervaring op dit vlak met een heel specifieke uitrusting. Herstelling van fracturen, kruisbandoperaties en kijkoperaties behoren hier oa tot de mogelijkheden. In combinatie met een accuraat digitaal radiografietoestel en een revalidatie ruimte met onderwaterloopband, laser en Imoove kunnen we u hier een volledige service bieden.

Close Menu